Tarih: 03.12.2019 15:06

Akhisar Engelli Meclisinden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

Akhisar Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Akhisar Belediyesi engelsiz sosyal tesislerinde yapılan açıklamaya Akhisar Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Yeliz Dedeoğlu ve meclis üyeleri katıldı.

Basın açıklaması yapan Akhisar Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Yeliz Dedeoğlu, “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre; Dünya nüfusunun yüzde 10’u, ülkemizde 8 milyon, Akhisar’ımızda ise yaklaşık 8 bin engelli vardır. Engelli hakları denilince, her ne kadar engelli bireylerin diğer bireyler gibi eşit haklara sahip olduğu aklımıza gelse de, pratikte bu durum ne yazık ki ülkemizde mümkün olmamaktadır. İnsan onuruna olan saygının güçlendirilmesi, ancak eşit vatandaşlık yaklaşımı ile mümkün kılınabilir.

Engellilik nedir? Biz engelli bireylere göre yaşam kalitesinin düşmesidir. Görmeme, duymama, yürüyememe, düşünememe bizim gerçeklerimiz. Fakat bir de sağlıklı gibi görünen bedensel engeller haricinde; kitap okumamak, sinemaya gitmemek, hoş görülü olmamak, özür dilemesini bilmemek, arabaları kaldırımlardaki rampaların önüne park etmek, engelli park yerlerini zapt etmek, erişebilirliğimizi düzene sokmamak, kibirli ve saygısız insanların bizlere göre daha vahim durumda olduğunu görmekteyiz. Engellilerin hayatlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapıp, bunları merhamet ya da iyilik duygusuyla bağdaştırmamak gerekir. Bunlar, görev bilinciyle yapılmalıdır. Hayatımızı kolaylaştırmak için yapılan her şey, bizlerin vatandaşlık haklarıdır.

Engelimize engel olunmadığı bir yaşam umuduyla, engelsiz kalplerimizde sevgiyle kalmanızı diliyoruz” dedi.

GHA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —