Tarih: 01.06.2023 12:45

Akhisarda Taekvando rüzgarı esti

Facebook Twitter Linked-in

 

Taekvando kuşak sınavının ikincisi Akhisar kapalı spor salonunda yapıldı. Komite  başkanlığını   Emin AKARSU’nun yaptığı kuşak sınavında komite üyeleri  Vahit Eren, Tebernuş Topaktaş, İbrahim Atamer ve Akhisar İlçe spor müdürlüğünden spor uzmanı  Aysun Tuncer’in katılımı ile yüz yirmi beş  sporcudan 71’i kuşak sınavında ter döktü.

Beyazdan sarı yeşil kuşağa geçmek için 11 sporcu sınav verirken 

Beyaz kemer den sarı kuşağa 10 sporcu

Yeşil maviden mavi kırmızı kuşağa 9 sporcu

 Sariyesil den yeşil maviye  9 sporcu

Yeşil den mavi kuşağa 12 sporcu

 Kırmız dan kırmızı siyaha  11 sporcu geçerek bir üst kuşağa geçme başarısı gösterdiler.

Aynı zamanda bir gösteri sporu da olan taekwondo sporunun görsel şölen haline geldiği gecede gösteri takımı yaptıkları birbirinden zor ve etkileyici hareketleri ile izleyenlerden alkış aldı.

Akhisar’da genç ve çocukların en çok ilgi duyduğu sporlardan olan taekwondo sporu yıllardan beri bu spora hizmet eden ve destek verenlerin katkılarıyla  her geçen gün lisanslı sporcu sayısını artırıyor.

Çok küçük yaş çocukların da severek yaptığı uzak doğu savunma sporu olan Taekwondonun Akhisar’da sevilmesinde büyük katkıları olan Antrenör  M. Emin Akarsu kuşak sınavına katılan  sporcu ailelerine yönelik yaptığı konuşmada başarıda displinin önemine işaret etti.

Akarsu, “ Çocuklarınızın taekwondo sporundaki bu kuşak sınavını izlemek üzere salonumuza gelen sevgili anne babalar, öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Sporun hangi dalı olursa olsun çocuklarınıza çok büyük katkısı var. Sporcularımız salona ilk geldiklerinde önce Bayrağımıza sonra, hocasına selam verir. Burada bayrak ve büyüklere olan saygının önemini kavrar. Sporu yaparken ve antrenmanlarda arkadaşları ile dostluk içinde tatlı bir rekabeti yaşarlar. Spor gençleri her türlü kötü alışkanlıktan alıkoyarken aynı zamanda çocuklarınızın sosyalleşmesini, iyi bir vatandaş olmasını temin eder. Bizler tatlı bir sertlikte disiplini sağlarken sizlerin de aile içerisinde çocuklarınıza karşı olan eğitim gayretiniz var. Aile içinde alınan eğitim de çocuğun topluma uyumuna son derce katkısı var. Ben bu ve diğer spor dallarına gönül veren tüm sporcu çocuklarımızı kutluyorum” dedi.

Komite üyeleri  Vahit Eren, Tebernuş Topaktaş, İbrahim Atamer ve ilçe gençlik spor müdürlüğü temsilcisi spor uzmanı Aysun Tuncer yaptıkları konuşmalarda sporculara gösterdikleri istekli gayretten ve başarılarından dolayı tebrik ederek başarılar dilediler.

Sporcu gençlerin aileleriyle birlikte günün anısına  toplu fotoğraf çekilmesinin ardından program sona erdi.

GHA/ S. KOLLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —