Tarih: 06.03.2019 21:17

Akhisarın kadın sesleri…

Facebook Twitter Linked-in

Akhisar’da bu kez  Hayriye Hacet ses verdi…

Akhisar Kent Konseyi Kadın Meclisi Kadın ve Siyaset Çalışma Grubu Akhisar’da temsil yeteneğine sahip olmuş kadınlarımızın sesini duyurmaya, tecrübelerini tüm kadınların faydasına sunmaya devam ediyor.

Çalışma gurubu bu  hafta Akhisar’ ın Kadın Sesleri Projesi kapsamında Akhisar Kadın  Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayriye HACET’i ziyaret etti. Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Serpil PEHLİVAN ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı ziyaretlerde birçok konuda görüş alıverişinde bulunulduğu belirtildi.

Akhisar Kadın  Derneği  Başkanı Hayriye HACET kendisine ziyaret ederek görüş ve önerilerini paylaşmak isteyen Akhisar Kent Konseyi  Kadın Meclisi, kadın ve siyaset çalıma gurubu üyelerine teşekkür etti. Hacet öneri ve tecrübelerini paylaştı.

Hayriye Hacet; Akhisar’ da kadınlara yönelik birçok alanda faaliyette bulunduklarını, Kadınlarla beraber ev makarnası ürettiklerini, Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle İngilizce, Plates , Çanta yapım ,Ağaç budama kursu vb.  birçok kurs düzenlediklerini, Birçok festivale üretrikleri ürünlerle katıldıklarını ifade etti.

Hayriye Hacet,  özellikle yerli tohum takas festivallerini önemsediklerini, Kadın kooperatifleri konusunda çalışmalar yaptıklarını belirtti. Burs günleri düzenleyip, sağladıkları katkılar ile birçok öğrenciye eğitim yardımı sağladıklarını ifade etti.

Birçok mahallede kadın muhtar adayının çıkmasının kadın temsilinin artması konusunda umudu büyüttüğünü belirten Hayriye Hacet “sivil toplum kuruluşlarının kendilerini daha iyi tanıtarak kadınlara ulaşması gerektiğini ve kadın derneklerinin sayısının daha çok artması gerektiğini düşünmekteyim.  Derneklerinin amacı kadınları hem ekonomik hem de manevi yönden güçlendirmektir” diyen  Hayriye Hacet tüm kadınları derneklerine davet etti.

Ziyarette, Kadın Meclisi yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu tarafından Akhisar Kadın Derneği  Başkanı Hayriye Hacet’e çiçek takdim ederek misafirperverlikleri için kendisine ayrıca teşekkür ettiler.

GHA/ Süleyman Kollu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —