Tarih: 09.08.2021 17:58

“AŞI EN GÜÇLÜ SİLAHIMIZ”

Facebook Twitter Linked-in

Covıd-19 salgınıyla mücadele tüm hızıyla devam ediyor.

Aşılama çalışmalarında 18 yaş üzeri vatandaşlar da 1. Doz Türkiye ortalaması %67.30 seviyelerine gelirken 2. Doz aşı olanların ortalaması %46.52’ye ulaştı. Bu bağlamda 41.773.741 kişi 1. Doz, 28.872.863 kişi 2. Doz, 5.546.799 kişi de 3. Doz aşılarını oldu. Öte yandan yetkililer aşı olmanın önemi ve rehavete kapılmamak gerektiği üzerine açıklamalarına devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşım ile “Aşılar en güçlü silahımız. Ancak en az iki dozunu tamamlamak koşulu ile. Aşınızı olun ve bağışıklık elde edilene kadar tedbirlere uyun. Tedbir almadan, aşı olmadan istenilen sonucu elde edemeyiz.” diyerek vatandaşları aşı olmaya ve tedbirli davranmaya davet etti. Ülke genelinde günlük vaka sayısı 20.000’in üzerine çıktı.

Hayat Eve Sığar(HES) uygulaması yoğunluk ve risk haritası bölümünde vatandaşlar bulundukları bölgelerdeki vaka yoğunluğunu takip edebilme fırsatına sahip. İlçemizde son bir ayda yaşanan vaka sayısı değişimi hayat eve sığar uygulaması risk haritasında gözle görülür değişimler oluşturdu.

“AŞI GELDİĞİ GÜN GİTMEK LAZIMMIŞ!”

Aşılanmanın önemi üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan başka bir gönderi de ise Covıd-19 sebebiyle hasta olan bir vatandaşın videosu yer aldı. Hastalığa yakalanan vatandaşın “Aşı geldiği gün gitmek lazımmış” ifadesi önemini bir kez daha gösterdi. Bakanlık tarafından sosyal medyada paylaşılan videoda“30 yaşındaki hastamız Zekeriya Atabey, aşıyı erteleyenlerden. Kendini korumaya çalışsa da Covid-19’a yakalanmayı önleyememiş. Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesinde tedavi altında. Hayatımın en zor günleri diyor. Lütfen dinleyin.” ifadeleri yer aldı.

BELEDİYE BAŞKANINDAN “AŞI OLUN ÇAĞRISI”

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu da Covıd-19 salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşları aşı olmaya davet etti. Sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşlara seslenen Belediye Başkanı “Halkımıza duyurulur! Akhisar İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde Sinovac ve Biontech aşıları mevcut olup, hafta boyunca randevusuz gelen tüm vatandaşlarımıza da aşı uygulanacaktır. Vaka sayıları gün geçtikçe artıyor. Hastanede yatan Covid hastalarının yüzde 95’ini aşısızlardan oluşuyor. Lütfen kendinizin, sevdiklerinizin ve hepimizin sağlığı için Covid-19 aşınızı olun.” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —