Tarih: 24.05.2022 19:01

CUMHURİYET MTAL MATEMATİK ŞENLİĞİ

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde matematik şenliği yapıldı.
Tarih boyunca matematikle kendi adını duyurmuş matematiğe büyük hizmetler etmiş bilim adamları programda tanıtıldı. Akabinde okul öğrencileri bilim insanlarının hayat hikâyeleri ve matematik adına yapmış oldukları çalışmaları sahneleyerek öğrencilerden bilim insanını tahmin etmesini istediler.
Doğru tahmin yapan öğrencilere çeşitli hediyeler verilerek onlar da ödüllendirildi.
Enstrümantal Eserler İle Eşlik Etti
Daha sonra okulun sergi salonunda matematikle ilgili birçok teoremin açıklamalı olarak anlatıldığı sergi açılışı gerçekleştirildi. Serginin açılışını Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ahmet Namal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem, okul müdürleri ile birlikte okulun öğrencileri yaptı. Sergi açılışı sırasında okul öğrencilerinden oluşan müzik ekibi sergiyi gezen ekibe enstrümantal eserler ile eşlik etti.  Öğrenciler müziğin coşkusunu ile eğlenerek kaliteli zaman geçirdiler. Kaymakam Kaya sergiyi gezerken birçok eserin başında durarak öğrencilerden tabloda anlatılan matematik teoremi ile ilgili bilgileri aldı.
Zeybek Gösterisi
Petek şeklinde yapılmış tablo üzerinde öğrenciden detaylı bilgi alan Kaymakam Kaya öğrenciye arı peteği ile alakalı birkaç soru sorarak cevap aldı. Öğrencilerin yaptığı çalışmaları yakından inceleyen Kaymakam Kaya öğrencilere başarılar dileyerek hepsini tebrik etti. Açılış sonrası okul önünde yapılan Zeybek gösterisi izleyenlere keyifli anlar yaşatarak büyük ilgi gören sergide öğrencilere gün boyunca lokma ikramı yapıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —