Tarih: 01.03.2019 13:41

Engin Akyüz İle Futbol ve Master Ruhu Konuşuldu.

Facebook Twitter Linked-in

Engin Akyüz ile konuşuyorum programında spor ve sporun getirdiği güzellikler konuşuldu. Thyateıra Akhisar Masterler başkanı Ünal Balanuyan, sportif koordinatörü Emin Kökçü ve yönetim kurulu üyesi  Ali Uğur Sarı’nın konuk olarak katıldığı programda futbol,  futbolda altyapı yatırımları, Akhisarspor ve içinde bulunduğu durum, sportif geziler, master ruhu ve Diyarbakır’da  geçtiğimiz günlerde Şener Özdil master takımı ile yapılan dostluk maçı hakkında dolu dolu bir program gerçekleşti. Diyarbakırda yaşanan dostluk, kardeşlik ve paylaşımın dolu üç günü Diyarbakırlı sporseverlerin ve masterlerin dost canlısı misafirperverlikleri konu edildi. Üç günlük gezi programını anlatan klibin de gösterildiği program ilgi ile izlendi. Türkiye’nin her yerinden gelen mesajlarla dostluk ve kardeşlik vurgusu yapıldı.

Spor olsun diye değil dostluk ve kardeşliğin zirveye taşınması için master ruhunu yaşatmak istediklerini belirten Emin Kökçü “Thyateıra akhisarın ve tarihinin adıdır. Biz bu adla yola çıkarken kültüre, tarihe, dostluğa ve kardeşlik yolunda  olacağımzı belirtmiştik. Çok iyi yol aldığımızı düşünüyorum. Masterler olarak Türkiye’nin birçok şehrindeki master ekipleri ile dotluk maçları yapıyor, ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Sporun birleştiriciliği bunu gerektiriyor. Akhisarımızı şehrimizi tanıtma fırsatı da buluyoruz” dedi.

Thyateıra Masterler kulübü başkanı Ünal Balanuyan master ruhuna açıklık getirerek “masterler ekibi olarak bizler aslında masterini ruhumu yansıtıyoruz. Aramızda profesyonel olarak futbol oynayan Emin Kaptan var. Kendisi yıllarca Akhisarsporumuzda futbol oynamış, ilk profesyonel olan kaptanı, futbolcusu. Onun derin tecrübe ve çevresi bizim için gerçekten önemli. Bunun yanında takımımızda diğer arkadaşlarımın hemen hepsi amatör veya gayri federe takımlarda futbol oynamış ve gerçek mesleklerini yaparken içlerinde kalan futbol hayallerini, özlemlerini bu takımın sportif faaliyetleri ile gerçekleştirme fırsatı buluyorlar. Bu sebeple bu arkadaşlarımızın Thyateıra masterler olarak amacı maç, veya maçlar kazanmak değil. Sporu dost, arkadaş kazanmak, kültürel zenginlikleri tanımak, sporu dostluğa ulaşma aracı olarak kullanmak için gayret ediyor” dedi.

Alt Yapı Zayıf, Alt Yapıya Yatırım Yok…

Kendisi de bir futbol takımında antrenörlük yapan Ali Uğur Sarı Akhisar’da sportif alt yapı hizmetleri konusunda kendisine yöneltilen soru üzerine “Akhisar’da maalesef sebebini bilmiyorum ancak altyapı ile ilgili sıkıntılar var.  Belki bunun sebebi tesis yetersizliği olabilir. Yeni geldiğim Akhisar’da futbola karşı çok sıcak bir sevgi ve ilgi gördüm. Akhisarsporun bu başarısının tesadüf olmadığı belli. Ancak altyapı takımları ile ilgili çalışma yapılması, takımın alttan yetişecek futbolcularla da desteklenmesi lazım.” Dedi.

Diyarbakır ve Diyarbakırlılar Mest Etti…

22,23,24 şubatta Diyarbakırda yapılan sportif gezi ve dostluk maçı ile ilgili görüşlerin paylaşıldığı programda moderatör Engin Akyüz “Ben özellikle şunu belirtmek isterim ki. Diyarbakır hakkında bilmediğim çok şeyi öğrendim. Çok gelişmiş ve kent kimliğine bürünürken kültürüne sahip çıkarak, tarihini koruyarak muazzam bir hale gelmiş. Gitmeyen herkesi Diyarbakır’ı görmesi gerekir diyorum. Bunun yanında basın mensubu arkadaşlarımla birlikte bizleri orada konuk eden Satın Şener Özdil ve master ailesi, Diyarbakırspor başkanı Şehmuz Akyıl ve tüm gönül dostlarına inanılmaz misafirperverlikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Program sporun dostluk kardeşlik ve barış için bir araç, güzel bir gösteri aracı olduğu , rekabetlerin tatlı ve sadece dostluğa ulaşmak için olması gerektiği vurgusu yapılarak tamamlandı. GHA / Süleyman Kollu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —