Tarih: 14.10.2022 11:36

Fatih Füzün Akhisardaki sosyal yardımları açıkladı

Facebook Twitter Linked-in

Ak Parti Akhisar İlçe Başkanı Füzün Akhisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na Ziyaret Gerçekleştirdi.

Akhisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Enes Güngör’den çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Ak Parti Akhisar İlçe Başkanı Füzün; “Devletimizin hizmet ve olanaklarını Vatandaşlarımıza aktarılmasını sağlayan bu önemli vakfımız ilçemizde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hanelere yönelik 2022 Engelli Aylığı, 2022 Yaşlı Aylığı, Türkiye Aile Destek Programı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Yardım, Elektrik Tüketim Desteği Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Şartlı Gebelik Yardımı, Kronik Hastalık Yardımı, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Ailesi Yardımı gibi düzenli yardımlar ile ayni ve nakdi yardımlar gerçekleştirilmektedir” diyerek  destek programlarının kapsamı hakkında bilgi verdi.

14 bin beş yüz kişiye 59 milyon TL  yardım yapıldı

Akhisar’da yapılan yardımların içeriğine değinen Füzün, “Bu kapsamda Akhisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2022 Yılı (01.01.2022-30.09.2022) içerisinde ayni, nakdi ve merkezi yardım olmak üzere yaklaşık 14.500 kişiye yaklaşık 59 milyon TL ödeme gerçekleştirmiştir.

Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Vefa Yaşlı Evde Bakım Programı kapsamında Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde evde bakım ihtiyacı duyan yaklaşık 350 kişinin ev temizliklerini gerçekleştirmektedir. Hane ziyaretleri kapsamında vatandaşlarımızın ihtiyaçları yerinde dinlenilmekte ve çözümü noktasında kanunlar çerçevesinde iş ve işlemler yürütülmektedir” dedi.

Fatih Füzün açıklamalarının sonunda Akhisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Enes Güngör’e  vakıf faaliyetlerinde özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

GHA/ S. Kollu

 Paylaş




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —