Son iki sezon transfer yasağı dolayısı ile hayal kırıklıkları yaşatan Akhisarspor, transfer yasağının kaldırılıp yapılan transferlerle kadrosunu güçlendirerek çıktığı ilk maçta geleceğe yönelik umut ışığı verdi.
Takımın maçları kaybettiği son yedi maçta genelde tek gol farkıyla yenilmiş olması, karşılaşmalarda iyi mücadele örneği gösterip sonuç üretememesinin temelindeki golcü eksikliğini yaptığı bilinçli ve isabetli transferlerle gideren yeşil siyahlı ekibin deplasmanda ilk maçında 3 golle sonuca gitmesi umutları yeşertti.
İşler kötü giderken, ki uzun zaman oldu. Önce sükuneti elden bırakmayan, son zamanlarda tepkisini her fırsatta dile getiren taraftarın yüreğine su serpen bu sonuç Akhisarspor'da yıllardan beri var olan birlik beraberlik ruhunu da ateşleyecek, destekleyecektir. Pandemi dolayısı ile maçlar seyircisiz oynansa da sosyal medya kanallarından taraftarın takımı ne denli takip ettiği açıkça görülmekte.
Köklü bir futbol kültürüne sahip olan Akhisar'da şehrin medarı iftiharı olmuş Akhisarspor'un bir dönem çok büyük sıkıntılar yaşatılması, adeta sahipsiz bırakılarak kaderine terk edilmesi taraftarlarca unutulmayacaktır.
Başlangıçta hemen herkesin şüphe ile yaklaşıp, transfer yasağını bile kaldırmazlar diye söylemlerde bulunanlar belki haklı idi. Hatta belki de şüpheli yaklaşımlarına halen devam ediyorlar. Ancak bir gerçek var. Daha önce yaşadığı başarılar, tesisleri, şehrin futbol kültürü, spor kamuoyunun sempatisi gibi bir çok değere sahip olan Akhisarspor gerçeğini görenlerin şu an yaptıkları takım adına doğru. Bu yaklaşım ve girişim bir taraftan müteşebbis hürriyeti olarak değerlendirilmeli. Al bunu işlet diye teslim edilen adeta yakıtı bitmiş, hatta yüklü yakıt borcu olan ticari yük gemisiydi. Şimdi iyi bir kaptan, çalışkan bir tayfa ve tabii işini bilen bir tacir işbaşında ve gemi yüzmeye başladı.
Genel kurul yasaklarının kalkmasıyla mart 2021 de yapılması öngörülen genel kurul sürecinin de Akhisarspor ve şehrimiz menfaatlerine uygun şekilde geçilmesi için herkes üzerine düşeni yapmalı. Hırs, ego, menfaat gözetilerek alınarak ve uygulamaya konulmaya çalışılacak her türlü karar hem takıma, hem spora hem de şehre zarar verecektir.
Akhisarspor'un ligde kalması ve hatta belki de playoff turuna kalması yönünde ilk ışıklar görünmüşken bu iyiye gidişin sürmesi adına kamuoyunun da gerekli desteği vereceği kanatindeyim.
Burada temel amaç elbette Akhisarspor'un ve dolayısı ile şehrimizin menfaatlerini korumak olmalıdır.
Süleyman Kollu