Tarih: 13.03.2021 11:50

Mehmet Akif ve 100. Yılında İstiklal Marşımız

Facebook Twitter Linked-in

İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yılında, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve İstiklal Marşının yazılıp milli marş olarak kabulü sürecinde yaşananlar ile Mehmet Akif Ersoy’un şiirle anlattığı hayat felsefesinin konu edildiği Engin Akyüz ile konuşuyorum programında konuklar BİLSEM öğretmen ve öğrencileri idi.

Program süresince duygu yüklü bir temanın işlendiği görülürken Akif’in hayatı, yaşayış tarzı ve vefatından sonra üniversite öğrencilerinin onu sahiplenmesiyle yaşananlar dramatize edilerek anlatıldı. Şiirleriyle verdiği mesajların istiklal harbinde halka yaptığı etkinin önemine işaret edilen programda okunan şiirleriyle de edebi anlamda ne kadar güçlü eserler bıraktığı gösterildi.

Programa izleyici yorumları ve soruları katkı yaparken izleyicilerden Akif’e duyulan saygı ve minnet duyguları aktarıldı.

İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yılında İstiklal Marşımızının halka verdiği duygu ve mesaj konu edilirken, öğrencilerin şiirleri ve okudukları makaleleriyle Akif’e duydukları saygı, genç gözüyle istiklal ve istikbal kamuoyu ile paylaşıldı.

GHA / Süleyman Kollu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —