Tarih: 21.12.2018 19:25

PINAR GÜNEY’DEN USTALIK BELGESİ HAMLESİ…

Facebook Twitter Linked-in

 

3308 sayılı mesleki eğitim kanunu kapsamında olmayan mesleklerin çalışanlarının ustalık belgesi alabilmesinin önünü açan bir uygulama hayata geçiriliyor.

Bilindiği üzere 3308 sayılı kanunun kapsamı dışında kalan meslek çalışanları, bağlı oldukları odanın mensubu olduğu konfederasyonların yetkisi ile ustalık belgesi sınavına tabi tutularak belgelendirilmeleri sağlanmakta. Akhisar Lokantacılar, Tatlıcılar ve Köfteciler Odası Başkanı Pınar Güney oda olarak ocak ayında bu kapsamda yapacakları sınav öncesi kendi odası ve diğer odaların mensuplarına bilgi amaçlı bir açıklama yaptı.

Akhisar Lokantacılar, Tatlıcılar ve Köfteciler Odası Başkanı Pınar Güney, Ustalık belgesi problemini çözmeye yönelik çalışmaları ve yapılacak sınavla ilgili bilgileri içeren basın açıklaması yaptı.

Oda yönetim kurulu üyeleri Ali İskeçe, Mümtaz Keleş, Mesut Cansever ve Oda Genel Sekreteri Ferda Güngör’ün katıldığı basın açıklamasında başkan Pınar Güney şunları söyledi.

MANİSA’DA İLK DEFA UYGULAMA KARARINI BİZ ALDIK

Pınar Güney;”Akhisar Lokantacılar Odası olarak en büyük sorunumuz çalışanlarımız ve ustalarımız belge sorunu olduğunu biz göreve geldiğimizde tespit etmiştik. Bizim gıda işi ile uğraşan vatandaşlarımızın, üyelerimizin ve üye olmayan gıda ile uğraşan vatandaşlarımızın da en büyük sorunu bu belge için yeterli sigortalılık gün sayılarının tutmaması ve 6 ay 7 aylık bir eğitim, kurs sürecinin yaptıkları işe uygun düşmemesi. O yüzden 5362 sayılı kanun 75. maddesine dayanılarak çıkartıldı. Bu yasa biz bu yasayı hemen konfederasyonumuzla iletişime geçerek test ile birlikte Manisa’da ilk defa biz uygulama kararı aldık. O yüzden biz ve üyelerimizle ve bize üye olmayan odalarımız bütün gıda işletmeciliği yapanların ustalık ve kalfalık belgelerini bir günde sınavla vereceğiz. Bu bizim gıda ile uğraşan insanlarımız için çok büyük bir avantaj yıllardır bu işi yapıyorlar ama bir türlü belgelendiremiyorlar. Bundan sonra kapsam içinde olsun kapsam dışında olsun bütün mesleklerin gıda işi ile uğraşan tüm meslek kollarının artık ustalık belgesi olmayan kalmasın sloganı olarak çıktık” dedi.

USTALIK BELGESİ ALMAYA DAVET EDİYORUZ

Pınar Güney; “İnşallah Ocak ayında gerçekleştireceğimiz sınava bir hafta öncesinde kendi üyelerimize mesaj çekerek kendi üyelerimizi davet ederek bugün sizler aracılıyla bize üye olmayan başka odalara üye olan fırıncılar, kasaplar büyük işletmelerin ustalarını, sahiplerini ve yanlarında çalışanlara ustalık belgesi almaya davet ediyoruz. Biz bu sınavı bir kerelik yapacağız. O yüzden katılımı yüksek tutarak gerçekten bu işten en yüksek faydayı sağlamak istiyoruz. Ustalık ve kalfalık belgesini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe  Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüyle birlikte gerçekleştireceğiz. Sınav komisyonunu ve sınav işlerinin hepsini sayın müdürümüz İsmail Şahin ve onun kurduğu sınav komisyonu gerçekleştirecek. Gerçekten biz bu işi yapmaya karar verdiğimizde gerek İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Şahin bizlere güvenerek bizim arkamızda oldular ve inşallah layığı ile sonlandıracağımıza inandılar. Onlara da buradan teşekkür ederim” dedi.

GHA/ Süleyman Kollu

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —