Tarih: 13.08.2021 13:52

TOPLU ULAŞIM ARAÇLARININ DENETİMİ ARTTIRILDI

Facebook Twitter Linked-in

Son dönemde ölümlü ve yaralanmalı kazaların büyük oranda artması sebebiyle Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik Timleri ve bu timlerden oluşturulan sivil trafik denetim personeli çalışmalarını arttırdı.

Bu bağlamda gerçekleştirilen denetimlerde geçtiğimiz gün 455 araç kontrolü yapılırken 19 adet araca emniyet kemeri takmamak, 2 adet araca taşıma sınırı üstünde yolcu taşımak suretiyle toplamda 79 sürücü ve yolcuya 39.921 TL trafik idari para cezası uygulandı. 26 araç ise trafikten men edildi. Konu üzerine Manisa Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada “Otobüs, minibüs vb. toplu ulaşım araçlarının karıştığı kazaların ve bu kazaların sonucunda ortaya çıkabilecek ölüm ve yaralanmaların önlenmesi, söz konusu insan ise  “1 Can Kaybı Bile Fazladır” anlayışı ile “Trafikte Her Yıl Daha İyiye” ideali çerçevesinde Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik Timleri ve bu timlerden oluşturulan sivil trafik denetim personeli tarafından Toplu Ulaşım Araçlarının Denetimi faaliyeti icra edilmiştir.

Denetim esnasında sürücülerin yorgun/uykusuz bir şekilde araç kullanmamaları, seyahat esnasında sürücü, yardımcı personel ve tüm yolcuların emniyet kemerlerinin takılı olması konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

Eş zamanlı olarak icra edilen denetim faaliyeti sonucunda; (455) araç kontrol edilmiş, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 78/1-a “Emniyet Kemeri Takmamak” maddesinden (19) adet, 65/1-a “Taşıma Sınırı Üstünde Yolcu Almak” maddesinden (2) adet olmak üzere toplam (79) sürücü ve yolculara (39.921) TL trafik idari para cezası uygulanmış, (26) araç trafikten men edilmiştir.

Önümüzdeki günlerde benzer denetim faaliyetlerine devam edileceği kamuoyunun bilgisine sunulur.” ifadeleri yer aldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —