Tarih: 01.05.2019 11:52

TRAFİK Mİ TRAJİK Mİ?

Facebook Twitter Linked-in

Engin Akyüz ile konuşuyorum programında bu hafta ülkemizin en önemli iki sorunu konuşulacak. Trafik ve ilk yardım. Hayatları yok eden trafik canavarının ülkemizde verdiği yıkım herkes tarafından kabul edilmekte. Öyle ki ancak savaşlarda kaybedilen insan sayılarına ulaşan trafik kazalarındaki kayıpların önüne bir türlü geçemiyoruz. Yine aynı şekilde hayat kurtaran ilk yardım konusunda her geçen gün artan ilgi sevindirici olmakla birlikte halen istediğimiz seviyeye geldiğimiz söylenemez.

Her yıl mayıs ayının ilk haftasında kutlanan Trafik ve ilk yardım haftası dolayısı ile özel bir program hazırlayan Engin Akyüz canlı yayında konusunda uzman kişileri konuk ederek ilçemizde ve ülkemizde yaşanan trafik problemleri, sürücü hataları, trafik kurallarına uymanın önemi, uygulamasını bilmek zorunda olduğumuz ilk yardım bilgileri konuşulacak. Engin Akyüz’ün konukları, Trafik ve Çevre Bilgisi öğreticisi Ali Tekin, Sürücü usta öğreticisi Burcu Köroğlu, İlk yardım bilgisi öğreticisi Pınar Şen . Programa izleyiciler  WhatsApp hattından ve kısa mesaj ile soru ve görüşlerini bildirebilmekte. Siz de konu hakkında endişe taşıyor ve bir fikriniz varsa Çarşamba günü ( bu gün) Manisa Medya TV’de  Engin Akyüz ile konuşuYORUM’u takip edebilirsiniz.

Her yıl ülkemizde trafik kazalarından dolayı önemli kayıplar vermekteyiz. AA kaynaklı bir habere göre, 2018’de 336 bin 556’sı yerleşim yerlerinde, 91 bin 518’i bu yerlerin dışında olmak üzere polis sorumluluk bölgesinde 428 bin 74 trafik kazası meydana geldi. Kazaların 2 bin 712’si ölüm, 183 bin 710’u yaralanma, 241 bin 652’si maddi hasarla sonuçlandı. Ülke genelinde geçen yılki kazalarda 3 bin 373 kişi hayatını kaybederken, 310 bin 109 kişi yaralandı.

GHA/Süleyman KOLLU

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —